Räk- och krabbgratäng

Serverar: 4 portioner

De här ljuvliga smakrika skaldjursgratängerna passar perfekt till förrätt.

Ingredienser

  • ½ dl philadelphiaost, mager
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • ½ dl finklippt gräslök
  • 90 g krabbkött
  • 100 g kokta och skalade räkor, finhackade
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer cirka 2 dl med margarin. Vispa samman färskost, crème fraiche, ägg och hälften av parmesanosten till en jämn kräm.
    2. Rör ner hälften av gräslöken, krabbköttet, räkorna och hälften av ströbrödet och blanda väl. Portionera upp blandningen i portionsformarna.
    3. Blanda resten av parmesanosten, gräslöken och ströbrödet med margarinet i en skål. Portionera upp blandningen ovanpå krabbkrämen i formarna.
    4. Ugnsbaka cirka 20 minuter tills gyllene och krispiga på toppen. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben