Räk- och kräftstjärtspaj

Serverar: 4 portioner

Underpar paj som är en av mina absoluta favoriter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 burk kräftstjärtar, ca 200 g
  • 1 burk räkor, ca 200 g
  • 2-3 dl riven ost
  • 1 paket djupfryst dill
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop pajdegen. Tryck ut den i en smord form. Pajskalet behöver inte förgräddas.
    2. Rör ihop fyllningen i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över riven ost.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Håll koll så den inte får för mycket färg. Fyllningen ska inte vara "dallrig" när den är färdig. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben