Räk- och laxsoppa

Serverar: 4 portioner

En otroligt god soppa som man nästan kan äta hur mycket som helst utav.

Ingredienser

  • 600 g Laxfilé, skuren i 2 cm tärningar
  • 3 dl Torrt vitt vin
  • 3 dl Fiskbuljong (av tärning eller fond)
  • 3 stSchalottenlökar, finhackade
  • 0,5 msk Pressad citronsaft
  • 2 dl Crème fraiche
  • 100 g Finstrimlade morötter & purjolök
  • 1 msk Smör
  • 200 g Skalade räkor
  • 1 msk Hackad gräslök
  • 1 msk Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs de finstrimlade grönsakerna någon minut i lite smör i en kastrull utan att de tar färg. 2. Ta upp grönsakerna och tillsätt vin, buljong, schalottenlök och citron i kastrullen. 3. Koka upp och sjud tills drygt hälften av vätskan återstår. 4. Rör ner crème fraiche och koka ytterligare ca 1 minut. 5. Smaka av, kanske behövs det lite mer peppar eller pressad citron. 6. Lägg ner laxen, lägg på locket, sänk värmen och sjud fisken försiktigt i ca 3 minuter. 7. Fisken ska gärna ha lite rå kärna kvar. 8. Blanda ner grönsakerna och räkor i soppan. 9. Strö över gräslök och persilja. 10. Servera med ett gott brytbröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben