Räk- och papayasallad med äggtrådar

Serverar: 4 portioner

Bjud på denna exotiska och ovanligt dekorerande sallad och dina gäster kommer att bli imponerade.

Ingredienser

  • Äggtrådarna
  • 3 ägg
  • 1 tsk soja
  • 1 msk olivolja
  • Salladen
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ knippa salladslök
  • 1 knippa rucola
  • 2 msk mandelspån
  • 16 stora, skalade räkor
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor papaya
  • Några basilikablad
  • Salladssåsen
  • ½ skalad och tärnad avokado
  • 4 msk fiskfond
  • 1 msk saft av citron
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk grädde
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg, soja och olja till äggtrådarna, men vispa inte. Häll massan i en liten spritspåse, spritsa en spiral i en teflonpanna, och spritsa sedan fyra, fem linjer på tvären. Låt äggtråden stelna på svag värme, ta upp den. Gör likadana nät på samma sätt, lägg dem åt sidan.
    2. Skala vitlöken till salladen och hacka smått. Ansa salladslöken, skölj och skär i ringar på snedden. Ansa rucolan, skölj och skaka av vattnet, ta bort grövre stjälkar. Rosta mandelspånen utan fett i en teflonpanna.
    3. Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem med papper. hetta upp olja i en stekpanna, stek räkorna på medelvärme i 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar. Låt vitlöken och salladslöken bryna med helt kort. Häll över i en skål.
    4. Skala papayan, halvera den på längden, kärna ur och skär i 1 cm stora tärningar. Häll ner alla såsingredienserna i en hög bägare, mosa dem med en stavmixer. Blanda papayatärningarna med rucola, mandlar och basilika, rör ihop väl med hälften av salladssåsen.
    5. Blanda papayasalladen med räkorna. Lägg upp salladen på assietter, droppa över resten av salladssåsen, servera garnerat med äggtrådar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben