Räk- och zuccinisoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En riktig höjdare

Ingredienser

  • 2 medelstora zuccini
  • 1-2 msk smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 tsk citronsaft
  • Till servering
  • Dill och räkor
  • Instruktioner

    1. Skala zuccinin. Skär den i skivor. Fräs skivorna i smör i en gryta. Tillsätt buljongen, mjölken och grädden. Låt koka 15- 20 minuter. Kör i en mixer. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt dillen och citronsaften. Servera med dillkvistar och rikligt med räkor i varje sopptallrik.
    2. Ät och njut med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben