Räkcocktail

Serverar: 4 portioner

God förrätt

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 tomat
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 dl ärtor, små gröna
  • 1 liten burk sparrisknopp
  • Dillkvistar
  • Dressing
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk olja
  • 1 msk dill, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skär ägg och tomat i klyftor. Skölj och torka salladen. Spara några av de innersta bladen till garnering och skär resten i smala strimlor.
    2. Fördela salladen i botten på fyra portionsglas och lägg räkor, tomat och ärtor ovanpå.
    3. Vispa samman citronsaft, olja och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över räksalladen.
    4. Garnera med äggklyftor, sparris och dillkvist.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben