Räkcocktail

Serverar: 8 portioner

Smakar som på restaurang.

Ingredienser

  • 1,5 kg oskalade räkor
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 tomater
  • 200 g sparris från burk
  • 2-3 hårdkokta ägg
  • 4 blad från isbergssallad
  • Sås
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 2-3 msk ketchup eller chilisås
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk citronsaft
  • Dekoration
  • 1 Citron
  • Gurka
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Det är inte lika gott, men om du vill göra det bekvämt för dig använd 500 g skalade. (Spara ev några till dekoration).
    2. Skiva champinjonerna. Klyfta tomaterna och dela varje klyfta i 2 bitar. Dela sparrisen i lite mindre bitar. Dela varje ägg i 12 bitar. Strimla salladen.
    3. Blanda ihop ovanstående och dela upp i 8 cocktailglas eller dessertskålar.
    4. Sås: Vispa grädden något - Inte hård. Blanda den med de övriga ingredienserna. Häll såsen över cocktailen.
    5. Dekorera med 1 citronskiva, ett par gurkskivor och 2-3 räkor samt en dillkvist på varje cocktail.
    6. LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (7)

    kafferasten 4 oktober 2008

    Det där gillar jag.. sparade ner det:-) Vänkram/Pialotta

    lillawe 7 december 2008

    Det var en god förrätt,klassisk. Jag smörstekte champingonerna (kan inte äta dem råa). Kommer att göra den fler gånger!

    mammamus 8 januari 2009

    jätte god serverade den på nyår lika god för barnen som oss vuxna en klar 5 a

    marie_k 15 augusti 2009

    Det här var jättegott :) Gjorde denna räkcockail när jag hade middagsbjudning här. Och den var en riktig succé kommer att göra flera gånger. Tack för receptet. Högsta betyg från mig. //Marie

    sussimussan 15 november 2009

    Detta gillade hela familjen! En klar femma!

    susie_q 2 januari 2010

    jättegod! gjorde den även förra året på nyår. kommer att göras många gånger.tack för receptet!

    Sugarhoney 6 juli 2010

    Tusen tack! Supergott va det :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben