Räkcocktail

Serverar: 4 portioner

Med sting. Gärna som förrätt.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • Lite grovsalt
  • Saft av 1 lime
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 skivor färsk eller konserverad ananas
  • ½ röd paprika
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl majonäs
  • 1 msk sweet chillisås
  • ¾ dl hackad dill
  • Limeklyfta
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Lägg de frysta räkorna på en tallrik och strö lite grovsalt över. Täck dem med hushållspapper och låt dem tina i kylen. Skala räkorna. Pressa över limesaften. Förväll ärtorna i kokande saltat vatten, låt dem rinna av och svalna. Skär ananas och paprika i bitar. Strimla isbergssalladen. Varva räkor,salladen, ananas och grönsaker i cocktailglas.
    2. Rör ihop yoghurt, majonäs, sweet chillisås och dill. Häll såsen vid ena sidan av glaset. Dekorera med limeklyfta och dill.
    3. Servera med baguetteskivor.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben