Räkcocktail med champagnelök

Serverar: 6 portioner

Enkel med stilig cocktail. Sjud löken i ett enklare mousserande vin.

Ingredienser

  • ca 300 g skalade räkor
  • 1 stor röd lök
  • 1½ dl torrt mousserande vin
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 stora mogna avokador
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk + 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 burk svart kaviar à 75 g
  • Salt
  • Peppar
  • Limeklyftor till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserade vinet. Sjud tills vätskan ångat bort.
    2. Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen.
    3. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och 1 tsk limejuice. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda räkorna med 1 tsk limejuice.
    5. Fördela avookadoröran i 6 glas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit.
    6. Till servering: Toppa varje glas med kaviar. Garnera med limeklyftor.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben