Räkcocktail med sparris och kronärtskocka
Det här är en enkel men festlig förrätt som går ännu fortare att göra om du använder burksparrris och färdigskalade räkor, men det blir förstås inte lika gott. Rotdelen av sparrisen som skärs bort är träig och trist att äta, men den passar jättebra att koka soppa på.
Ingredienser
0,5 kg frysta oskalade räkor
10 st grön sparris
1 burk kronärtskockshjärtan
3 msk majonnäs
1 msk färsk dill, hackad
Citronsaft
2 dl bladsallad, riven
Instruktioner
- Tina och skala räkorna.
- Skär bort ett par centimeter av roten på sparrisen. Skär sparrisstängerna i en halv centimeter tjocka skivor, spara några knoppar till garnering. Koka sparrisen saltat vatten ca 5 minuter. Skölj av sparrisen under rinnande kallt vatten för att påskynda avsvalningen.
- Häll av spadet från kronärtskockorna och dela dem i fjärdedelar, spara några halvor till garnering.
- Blanda det mesta av räkorna med sparris, skocka, finhackad Schalottenlök och majonnäs, smaksätt med salt, peppar och pressad citron.
- Riv sallad fint och lägg i botten på glas, lägg på räkblandningen. Garnera med sparrisknoppar, skocka och några hela räkstjärtar.
Liknande recept
Kommentarer (0)