Räkcocktail med sparris och kronärtskocka

Serverar: 4 portioner

Det här är en enkel men festlig förrätt som går ännu fortare att göra om du använder burksparrris och färdigskalade räkor, men det blir förstås inte lika gott. Rotdelen av sparrisen som skärs bort är träig och trist att äta, men den passar jättebra att koka soppa på.

Ingredienser

  • 0,5 kg frysta oskalade räkor
  • 10 st grön sparris
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • Citronsaft
  • 2 dl bladsallad, riven
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkorna.
    2. Skär bort ett par centimeter av roten på sparrisen. Skär sparrisstängerna i en halv centimeter tjocka skivor, spara några knoppar till garnering. Koka sparrisen saltat vatten ca 5 minuter. Skölj av sparrisen under rinnande kallt vatten för att påskynda avsvalningen.
    3. Häll av spadet från kronärtskockorna och dela dem i fjärdedelar, spara några halvor till garnering.
    4. Blanda det mesta av räkorna med sparris, skocka, finhackad Schalottenlök och majonnäs, smaksätt med salt, peppar och pressad citron.
    5. Riv sallad fint och lägg i botten på glas, lägg på räkblandningen. Garnera med sparrisknoppar, skocka och några hela räkstjärtar.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben