Festlig rulle som kan göras helt klar i förväg.
En härlig fyllning av gröna ärter, färskost, pepparrot och räkor. Crème fraiche breds över hela rullen.
Ingredienser
Pannkaka
1½ dl vatten
1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning
200 g frysta gröna ärter
200 g färskost
3 msk riven pepparrot
300 g skalade (750 g oskalade) räkor
Garnering
3 dl crème fraiche
30 ärtskott eller små salladsblad
30 skalade räkor
1 citron
Instruktioner
- Pannkaka: Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullbotten. Låt svalna något.
Tillsätt ett ägg i taget. Rör kraftigt mellan varje. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Förväll ärterna. Mixa till en slät puré. Rör i färskost och riven pepparrot. Bred krämen över ugnspannkakan.
Hacka räkorna och strö över. Rulla ihop rullen från långsidan.
- Garnering: Vispa crème fraichen så den blir fast. Bred den över rullen. Dekorera med ärtskott, räkor och citronskivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)