Räkfylld pannkaksrulle

Serverar: 4-6 portioner

Festlig rulle som kan göras helt klar i förväg. En härlig fyllning av gröna ärter, färskost, pepparrot och räkor. Crème fraiche breds över hela rullen.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 200 g färskost
  • 3 msk riven pepparrot
  • 300 g skalade (750 g oskalade) räkor
  • Garnering
  • 3 dl crème fraiche
  • 30 ärtskott eller små salladsblad
  • 30 skalade räkor
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Pannkaka: Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullbotten. Låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget. Rör kraftigt mellan varje. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min. Förväll ärterna. Mixa till en slät puré. Rör i färskost och riven pepparrot. Bred krämen över ugnspannkakan. Hacka räkorna och strö över. Rulla ihop rullen från långsidan.
    2. Garnering: Vispa crème fraichen så den blir fast. Bred den över rullen. Dekorera med ärtskott, räkor och citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben