Räkfylld spätta i vinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel men festlig fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 150 g räkost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 ½ msk hummerfond
  • 2 tsk saft av lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk gräslök
  • 2 dl skalade räkor
  • Dill
  • Till moset
  • 10 potatisar (mjölig sort)
  • 3 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bred ut spättafiléerna och lägg en klick ost på varje filé. Rulla ihop och lägg i en smord form. Salta och peppra. Blanda vin, grädde, fond, limesaft, potatismjöl och gräslök. Häll såsen över fisken. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
    3. Gör under tiden potatismos.
    4. Efter 10 minuter tar du ut fisken och spritsar mos runt formen. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och gratinera cirka 10 minuter. Tag ut och garnera med räkor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben