Räkmacka med äpple- och rädisa

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda twist med krispiga rädisor och äpplen i fyllningen.

Ingredienser

  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • Smör
  • Räkröra
  • 2 ½ dl smetana eller créme frache (1 burk)
  • 500 g oskalade räkor, ca 200 g skalade
  • 1 dm gurka
  • 4 rädisor
  • 1/4 krispigt äpple, tex granny smith
  • Pressad saft från 1/4 citron
  • 1-2 kvistar finhackad dill
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 25 g blandade salladsblad
  • Instruktioner

    1. Dela gurkan längs med, skrapa ut fröna med en sked. Skiva eller strimla gurka och rädisor tunt. Strimla äpplet fint och lägg i en skål med citronsaften. Vänd runt så att strimlorna blir marinerade runtom.
    2. Skala räkorna och dela dem tvärsöver, men spara några till dekoration. Vänd ner de delade räkorna, gurka, rädisor och finhackad dill i skålen med äppelstrimlor.
    3. Vispa smetena eller créme fraiche styvt med en elvisp. Vänd ner den vispade smetanan undan för undan i räksalladen. Det ska inte vara mer smetana än att det precis binder ihop salladen. Smaka av med svartpeppar. Salt burkar inte behövas för räkorna är salta.
    4. Rosta brödet och bred på tunt med smör. Fördela salladsblad och räkröra på mackorna. Toppa med dillkvistar och några hela räkor.

    Liknande recept

    5
    40 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben