Räkor i currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lunch eller förrätt.

Ingredienser

  • 25 räkor
  • 25 g smör
  • ½ tsk curry
  • 3 flådda tomater utan kärnor
  • ½-1 dl vitt vin
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl tjock grädde
  • Salt
  • En aning cayennepeppar
  • ev. ½ hackad gul lök och
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Fräs gärna upp skalet i smör med ½ hackad gul lök och några kvistar persilja. Sila, pressa ut smöret ur skalen . Fräs upp curryn i räksmöret. Tillsätt de hackade tomaterna, det vita vinet och paprikan. Låt allt koka ihop utan lock 10 min, sänk värmen till svag. Blanda den vispade grädden med mjölet och räkorna, rör ned räkgrädden i såsen. Sjud i 2-3 minuter, smaka av med salt och cayenne. Servera räkorna med sprödvärmt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben