Räkor i kokosmjölk med vitlök

Nyttigt viktväktarrecept

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal (ca 2 dl skalade)
  • 2 dl kokosmjölk (light om man vill)
  • 1 msk hummerfond
  • Chiliflakes efter smak
  • Rivet skal av ½ lime
  • ½ purjolök, strimlad
  • Körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Stek purjon lite lätt och häll på kokosmjölk och hummerfond. Krydda med salt, peppar och chiliflakes till lagom styrka. Riv sedan ner lite lime och vitlök och låt puttra en stund. Halvera körsbärstomaterna och lägg i dem och avsluta med att röra ner räkorna strax innan servering så de hinner bli varma men inte mer. Servera till ris och en gurksallad (smakar bra mot hettan). Jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben