Räkor i kokosmjölk

Serverar: 2 portioner

Enkel, snabb och smakrik vardagsrätt.

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 äpple
  • 1 citrongräs
  • 1/2-1 tsk röd currypasta
  • 1-2 krm curry
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 3/4 dl vatten
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Krossa citrongräset och dela det i 3 bitar.
    2. Fräs lök, äpple och citrongräs i lite matfett under omrörning tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt curry och currypasta och låt det fräsa med 1 minut.
    3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Låt såsen småputtra ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp citrongräset och lägg ner räkorna. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.
    4. Bjud ris eller nudlar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben