Räkor i risrand

Serverar: 4 portioner

Läcker och god räk- och risrätt.

Ingredienser

  • 750 g oskalade räkor
  • 50 g valnötter, kan uteslutas
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 1 röd paprika
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk curry
  • Majsstärkelse, ex maizena
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • 1 burk ananasringar, 200 g
  • 4 portioner kokt ris
  • Garnering
  • 4 ananasringar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skala räkorna och grovhacka valnötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva sellerin tunt. Ansa och tärna paprikan.
    2. Hetta upp oljan. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika en kort stund. Vänd ner valnötter och curry, låt allt bli varmt. Strö över majsstärkelse och tillsätt chilisås och späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka upp och smaka av med salt, tag av pannan från spisen.
    3. Skär ananasringarna i bitar, lägg ner i såsen tillsammans med räkorna. Smörj en ugnssäker form. Lägg ris och räksås i ränder i fomen. Jag lägger risränderna på var sin ytter kant och en rand i mitten, lägger sedan räksåsen mellan. Garnera gärna med halverade ananasringar mellan ränderna så rinner inte såsen ut i riset. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben