Räkor i saffran, vitlök och lime

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saffransgula räkor på ett fat blir ett vackert och friskt inslag på påskbuffén.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade, kokta räkor
  • 1/2 g saffran
  • 2 limefrukter, pressade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
  • 2 msk olivolja, helst extra virgin
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt efter smak
  • 1/2 dl bladpersilja, finstrimlad
  • Instruktioner

    1. 1. Skala räkorna (spara gärna skalen i frysen och använd dem att koka soppa eller sås på).
    2. 2. Blanda saffran, lime, vitlök, olivolja och kajennpeppar i en stor skål. Lägg i räkorna och låt stå i cirka 1 timme.
    3. 3. Smaka på räkorna och tillsätt eventuellt lite salt eller lite mer av någon krydda om det behövs. Blanda i bladpersiljan. Vänd runt räkorna en gång och lägg sedan upp dem på en tallrik eller ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 17 mars 2008

    Väldigt gott "kvällsfika" :) Vi lade upp det på en salladsbädd med halverad lime runt om och åt med ett gott surdegsbröd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben