Räkor i salsasås

Serverar: 4 portioner

En kryddstark räkgryta

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 msk olja
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 persikohalvor (ca ½ burk)
  • Ca 30 stänk Tabasco
  • 1 msk balsam vinäger
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • ca 300 g djupfrysta stora räkor
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Öppna burkarna och låt tomaterna rinna av genom ett durkslag. Spara tomatsaften. Tärna persika och tomater. Värm oljan i en traktörpanna eller vid kastrull. Fräs lök och paprika några minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och persika.
    2. Krydda med Tabasco, vinäger, svartpeppar, salt och spiskummin. Låt koka 10-15 minuter och späd med tomatsaften. Smaka av.
    3. Räkorna tillsätts i den heta såsen och får bara ett uppkok innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben