Räkor med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Stek räkorna det sista du gör och bara hastigt, annars blir de sega. Extra festligt blir det om räkorna träs upp på spett.

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor (ca 700 g oskalade)
  • Smör
  • 1 kruka rucolasallad
  • Sås
  • 1/2 gul lök
  • 1-2 tsk hackad färsk chilifrukt eller ca 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl salta jordnötter
  • Smör
  • 1/2 msk pressad saft av lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl Arla Köket matyoghurt
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka eller mixa nötterna. Fräs löken i smör i en liten kastrull. Rör ner nötter, chili, lime, farinsocker och vatten. Låt allt koka ihop ca 5 min. Rör ner matyoghurt och låt såsen bli varm utan att koka. Fördela salladen i 4 skålar eller tallrikar. Stek räkorna hastigt i smör. Lägg upp dem på salladen och servera såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mcsussi 13 maj 2009

    Har provat såsen och den kunde jag ha ätit som den var utan något till. Jag använde grädde och kokade den tjock. Super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben