Räkpaj med fetaost

Serverar: 4 portioner

Mycket god räkpaj med fetaost och dill.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2-3 msk vatten
  • Till fyllningen
  • 3 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 1 kg räkor med skal
  • 250 g fetaost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman pajdegen snabbt. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm. Nagga botten och ställ kallt så länge. Pajskalet ska förgräddas i 225º i 10- 12 min.
    2. Sänk sedan värmen till 175 grader.
    3. Fräs purjolöken mjuk, blanda ner dillen och fördela i pajen. Skala räkorna och skär fetaosten i kuber. Lägg räkor först, sedan fetaosten. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och häll över. Grädda i 40-45 min.
    4. Om man vill kan man lägga på färsk sparris när det återstår 15min av tiden. Pensla först sparrisen med lite olja.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben