Räkpanna med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och mycket god rätt till fredagskvällen =)

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 300 g lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 gul lök, skivor
  • 1 ask cocktailtomater, delade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Rivet skal av ½ citron
  • Knippe dill
  • 3 dl grädde
  • 400 g färsk fylld pasta
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. dill
  • 1 knippe grön sparris
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skär laxen i kuber. Stek laxen runtom i olja. Ta upp laxen och lägg i räkorna. Fräs hastigt med sambal oelek, lägg upp på tallriken.
    2. Tillsätt lite mer olja i pannan, lägg i lök, tomater och vitlök. Låt fräsa någon minut, häll på buljong, citronskal, dill och grädde. Koka i några minuter.
    3. Koka pastan enl anvisnig på förpacknigen. Lägg försiktigt räkorna och laxen i pannan. Häll bort vattnet från pastan och fördela den i räkpannan. Salta och peppra. Garnera ev. med lite extra dill, servera med nykokt grön sparris.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben