Räkröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Underbart god och enkel räkröra som kan användas tlll mycket. Exempelvis på våfflor, med en avocado skuren i bitar, i vol-au-vent - bara fantasin sätter gränser.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad dill (gärna mer om du tycker om det)
  • 5 hg räkor (oskalade)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 knivsudd cayennepeppar, eller mer
  • Ca 1/2 färskpressad citron, anpassa efter smak och konsistens
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Blanda crème fraiche, majonnäs och finhackad dill i en skål.
    3. Hacka räkorna grovt och rör ned i blandningen.
    4. Salta, peppra och pressa i citronsaft efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amatoeren 14 mars 2009

    Jättegott! Lätt att göra, få ingredienser - kan det bli bättre! Tack för receptet, använde det som tillbehör till panerad fisk, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben