Räkröra med asiatiska smaker

Serverar man röran som drinktilltugg på några goda kex beräknar man att den räcker till 4-6 personer.

Ingredienser

  • ½ kruka färsk koriander
  • 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • Saft från ½ citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Ev salt
  • Servering
  • Knäckebröd eller grova kex
  • Instruktioner

    1. Hacka koriandern grovt. Blanda med räkor, ingefära, citronsaft, sambal och yoghurt. Ev behövs inte salt, det beror på räkornas sälta.
    2. Servera röran i en skål med några god kex och ett glas vitt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben