Räkrulle

Jättegod som förrätt.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Stuvning
  • 3 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 3 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 250 g skalade räkor
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Lägg margarin, mjöl och mjölk i en gryta. Värm under omrörning tilla det blir en tjock smet som släpper grytans kanter. Ta grytan från värmen och och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader ca 20 min. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält margarinet till stuvningen i en gryta. Lägg i mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela stuvningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på bakpappersklädd plåt. Strö på osten och gratinera i 225 grader i 10 min. Servera med lite sallad.

    Liknande recept

    4.7
    10-15
    4

    Kommentarer (2)

    elsklingen 14 oktober 2010

    Detta är alltså en Petit Choux-deg om jag fattat rätt ? :-) (puffar upp sig) Mvh Suss.

    elsklingen 14 oktober 2010

    .....får svara här, för gick ej med gästboksinlägg, hitatr ingen sänd-knapp, den döljs av en massa reklam *morr* Tack !! oki, tänkte ej på mjölk istf vatten *L* lät gott iaf :) Får justera lite då jag är mjölkallergisk bara, men det går nog Ska testa när jag blir lite piggare framöver, bra som mini-mellis med ett par rullar ! Mvh S.

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben