Räkrulle

Serverar: 4 portioner

Den läckra räkrullen är fylld med champinjoner, dill och räkor Passar bra på buffébordet, som entrérätt eller som ensamrätt påkvällen

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Fyllning
  • 3 msk smör
  • 200 g champinjoner
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g skalde räkor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter.
    3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
    4. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde, och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
    5. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på botten. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Servera räkrullen med en sallad.
    7. Tips! Om rullen ska förberedas, så vänta med att röra ner räkorna i stuvningen tills den är kall. Öka sedan på tiden i ugnen tills ca 20 minuter.
    8. Lycka till! smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.7
    10-15
    4

    Kommentarer (10)

    monasalicia 23 mars 2009

    Låter supergott. Ska testa detta till helgen!

    moem 13 april 2009

    Supergod. Mycket lätt att tillaga.

    Viooola 4 augusti 2009

    Låter kanon, jag gillar när recepten innehåller smör, grädde och naturliga råvaror inte några lightprodukter. Ska göra den här till kräftskivan på lördag.

    Viooola 20 augusti 2009

    Gjorde den här till kräftskivan och den vart väldigt uppskattad, den var kanongod helt enkelt

    nilssonmia 17 oktober 2009

    Jättesmarrig! Jag serverade den som en del på ett buffébord. Det som blev över frös jag in och den blev helt ok att äta uppvärmd. Den kommer att göras igen! Tack för bra recept! /Mia

    Cassiopeya 5 november 2010

    Väldigt god! =)

    monicadanell 2 mars 2012

    Hej vilken god räkrulle kommer att göra den igen tack för receptet 5 poäng ger jag dej monica

    monicadanell 2 mars 2012

    Hej tack för ett mycket god räkrulle kommer att finnas på mitt bord igen 5 poäng ger jag dej monica

    Anderstam 2 maj 2012

    En klar 5 poängare. Trots att jag hade för lite räkor hemma idag. Drygade ut med crabstick och det gick det med. Men nästa gång blir det räkor till 100 %.

    Helena0 13 juli 2015

    Fantaststiskt god, kommer garanterat att göra den igen :)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben