Serverar: 10-15 portioner
En egen påhittat förrätt som räcker till många som blev riktigt smarrigt. Gott till både som förrätt eller till buffén.
(Kortet är taget innan det goda innehållet hade stelnat till.)
Ingredienser
Botten
125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
2-3 msk Provencale Örtkryddor
Salt
Peppar
Fyllning
150-200 g färskost med vitlök och kryddor
2 dl crème fraiche
75 g röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
Ca 200-300 g skalade räkor ( jag hade små räkor. Halvera och dela räkorna om du har stora )
Dill
2 msk majonnäs (valfritt)
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Koka upp under kraftig omrörning tills degen släpper.
Låt svalna en stund. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa kraftigt gärna med en elvisp.
- Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200º i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Rör samman fyllningen och bred ut den på den kalla bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Låt den stå svalt ett tag innan den skäres upp i bitar. Garnera varje bit med räkor eller en laxskiva och dill.
Servera med lite salladsblad och gurkskivor.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
Vad gott detta låter, det ska verkligen testas. Längtar redan =)
Supergod, vi hade den som förrätt och vår lille (9år) son formligen älskar den. Gissa om räkrulle kommer att finnas oftare på vårt bord. Jag blandade ner rökt lax i fyllningen och garnerade med lite dill o räkor. Plus i kanten är att den är lättgjord.
Låter super. Prövar oxå. Madde
Jättegoda!! Min fyllning blev dock lite rinnig, så det blev lite svårt att arbeta med den. vet inte om det var meningen eller om det något blev fel. Följde receptet i alla fall. Smaken blev supergod!!