Serverar: 4 portioner
Om rullen ska förberedas, så vänta med att röra ner räkorna i stuvningen tills den är kall. Öka sedan på tiden i ugnen till ca 20 minuter. Servera med en sallad och bröd. Till godkännaren...har skrivet i mängden räkor.
Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde, och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost och gratinera i 225 grader ca 10 minuter. Servera räkrullen med en sallad.
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
du har nog glömt skriva in räkorna..