Räkrulle

Serverar: 4 portioner

Om rullen ska förberedas, så vänta med att röra ner räkorna i stuvningen tills den är kall. Öka sedan på tiden i ugnen till ca 20 minuter. Servera med en sallad och bröd. Till godkännaren...har skrivet i mängden räkor.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Fyllning
  • 3 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g skalade räkor
  • Instruktioner

    Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde, och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost och gratinera i 225 grader ca 10 minuter. Servera räkrullen med en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    10-15
    4

    Kommentarer (1)

    InHeaven 6 maj 2009

    du har nog glömt skriva in räkorna..

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben