Räksallad med äpple och kapris

Serverar: 4 portioner

En perfekt sommarlunch, eller i matlådan.

Ingredienser

  • Ca 1 kg oskalade räkor
  • 4 ägg
  • 1-2 gröna äpplen, Granny Smith
  • 2 knipplökar eller salladslökar
  • 2 msk kapris
  • ½ kruka dill
  • 1 kruka romansallad
  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • Bärkapris
  • Dressing
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Skala räkorna. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Finhacka lök, kapris och dill.
    2. Vispa ihop senap, olivolja, citron, salt och peppar. Vänd ihop dressingen med räkor, äpple, lök, kapris och dill.
    3. Riv romansalladen i grova bitar. Skär tomaterna i klyftor och strimla gurkan. Lägg sallad, tomat och gurka på ett stort fat. Fördela räkröran på salladen. Lägg på ägg och garnera med bärkapris.
    4. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    danielgrahn 18 april 2009

    låter riktigt gott, ska prova till lunch idag! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben