Räksås (t.ex. till pasta)
Serverar:
2-4 portioner
Tid:
40 minuter
Jättegod och super enkel!
Ingredienser
1 kg oskalade räkor
Vatten
2 ½-4 dl grädde
3-4 msk margarin
1-2 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull och lägg räkorna i en skål.
Fyll kastrullen med skalen med vatten precis satt de täcker skalen.
Låt det koka upp och låt skjuda i 5minuter. Sila bort skalen.
Ta fram en till kastrull. Smält smöret och ha i vetemjölet och rör om och har sedan i din räkfond och rör om.
Krydda med salt och peppar så som du tycker, ha i så mycket grädde som du känner för.
När pastan är så gått som klar har du ner räkorna i såsen så precis att de bara värms.
Smaka av och servera!
Liknande recept
Mexikansk räksås till pasta
15 min
4
Pasta med enkel räksås
25 min
1
Orientalisk räksås
5
3-4
2
Ostgratinerad pasta
3.5
4
1
Pasta med örtgrönsaker
4
Pasta med ärt- och skinksås
30 min
4
Pasta med avokado- och limesås
2
30 min
2
Fredagspasta med lax- och räksås
Ädelostsås med sparris till pasta
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!