Räksås (t.ex. till pasta)

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod och super enkel!

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • Vatten
  • 2 ½-4 dl grädde
  • 3-4 msk margarin
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull och lägg räkorna i en skål.
    2. Fyll kastrullen med skalen med vatten precis satt de täcker skalen.
    3. Låt det koka upp och låt skjuda i 5minuter. Sila bort skalen.
    4. Ta fram en till kastrull. Smält smöret och ha i vetemjölet och rör om och har sedan i din räkfond och rör om.
    5. Krydda med salt och peppar så som du tycker, ha i så mycket grädde som du känner för.
    6. När pastan är så gått som klar har du ner räkorna i såsen så precis att de bara värms.
    7. Smaka av och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben