Räksoppa med blodapelsin och fänkål

Serverar: 4 portioner

Apelsin och fänkål är en härlig smakkombination som gör räksoppan livlig och spännande.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • ½ fänkål
  • 1 liten morot
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 1 dl pressad blodapelsinsaft
  • 1/4 tsk salt
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Ev matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök och fänkål. Skala och tärna moroten fint.
    2. Stek räkskalen med lök,fänkål och morot i smör och olja tills de får lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpuré, stek ytterligare någon minut.
    3. Häll på vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen. Tillsätt grädde, cayennepeppar, blodapelsinsaft och smaka av med salt. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
    4. Lägg räkorna direkt i soppskålar och häll soppan över. Toppa med en klick matyoghurt. Servera ett färskt gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben