Rågbröd med kummin och dillfrön
Serverar:
2 portioner
Ett enkelt bröd att svänga ihop utan jäsning.
Ingredienser
2 dl vetekross
4 dl grahamsmjöl
4½ dl vetemjöl
1¼ dl vetekli
¼ dl rågmjöl
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk kummin
1 msk dillfrön
2 dl sirap
8 dl lättfil
2-3 msk olja till formar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en degblandare eller stor bunke. Tillsätt sirap och lättfil, rör till en slät smet.
Smörj två brödformar med olja och fördela smeten jämnt.
Grädda i ca 45 minuter tills brödet fått färg och känns färdigt.
Liknande recept
Knäckebröd med kummin
2 h
24
Maya´s Rågbröd med lingon
4.7
1 h 10 min
10-12
1
Rågbröd från Falkenberg
4
20
1
Kantarell- och räkpanna med kummin
5
4
1
Kräftstjärtar och avokado på rågbröd
10 min
1
Knäckebröd med havre och kummin
1 h 30 min
4
Rågbröd med lingonsylt
5
2
1
Pappas rågbröd
2 h
2
1
Vitlöksbaguetter med kummin och ost
5
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!