Rågbröd med kummin och dillfrön

Serverar: 2 portioner

Ett enkelt bröd att svänga ihop utan jäsning.

Ingredienser

  • 2 dl vetekross
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1¼ dl vetekli
  • ¼ dl rågmjöl
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 1 msk dillfrön
  • 2 dl sirap
  • 8 dl lättfil
  • 2-3 msk olja till formar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare eller stor bunke. Tillsätt sirap och lättfil, rör till en slät smet.
    3. Smörj två brödformar med olja och fördela smeten jämnt.
    4. Grädda i ca 45 minuter tills brödet fått färg och känns färdigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben