Rågbullar

Serverar: 20 portioner

Rågbullar med mycket smak av olika kryddor. Du kan även byta ut rågmjölet mot grahamsmjöl.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, 37º
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk pomeransskal, malda
  • 1/2 msk anis, stötta
  • 1/2 msk fänkål, stötta
  • 50 g smör, mjukt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • ca 7–8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumma mjölken.
    3. Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, fänkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela dem i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.
    5. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
    6. Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben