Rågbullar med linfrön

Serverar: 20 portioner

Goda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost!

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 3 dl rågmjöl
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
    3. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
    4. Baka i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben