Raggmunk med lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God svensk husmanskost

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 -1 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 riven gul lök
  • Ca 10 stora potatisar
  • Smör
  • Fläsk
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt äggen. Skala potatisen, riv den och löken fint och blanda ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna eller i ett plättjärn och grädda raggmunkarna. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek fläsket. Servera med stekt fläsk och lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben