Rågkakor med lingon

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Jag hittade det här receptet från en gammal Allas. Tänkte att det kunde vara något nu när det är lingontid.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 º
  • 25 g margarin
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl lingonsylt
  • 1,5-1,6 l mörkt lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 º. Smula jästen i en degbunke. Häll i vattnet som värmts upp till 37 grader och rör tills jästen lösts. Tillsätt margarin, salt, farinsocker, lingonsylt och ca 1,4 l mjöl. Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mer mjöl och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 5 delar och palta ut dem till runda kakor ca 18 cm i diameter. Nagga dem med en gaffel. Jäs kakorna övertäckta på plåt ca 30 minuter.
    2. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben