Råraka med löjrom, Rökt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En underbar liten förrätt. Serveras omgående.

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • 4 msk smör
  • 200 g löjrom, sikrom eller stenbitsrom
  • 2 finskurna rödlökar
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 citron delad i klyftor
  • 1 pkt rökt lax
  • Lite riven västerbottenost
  • Färsk dill
  • Instruktioner

    1. Riv potatisen grovt. "skölj i kallt vatten". Forma den rivna potatisen till kakor. Stek potatis "kakorna" i panna, lägg en liten klick smör över.
    2. Vänd och stek andra sidan. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare tills de blir krispiga.
    3. Lägg på tallrikarna kakor, lök, lax,, crème fraiche, romkorn och Västerbottenost. Garnera med citron och dill

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben