Råraka med löjrom, Rökt lax
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
En underbar liten förrätt. Serveras omgående.
Ingredienser
3 bakpotatisar
4 msk smör
200 g löjrom, sikrom eller stenbitsrom
2 finskurna rödlökar
4 msk crème fraiche
1 citron delad i klyftor
1 pkt rökt lax
Lite riven västerbottenost
Färsk dill
Instruktioner
Riv potatisen grovt. "skölj i kallt vatten". Forma den rivna potatisen till kakor. Stek potatis "kakorna" i panna, lägg en liten klick smör över.
Vänd och stek andra sidan. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare tills de blir krispiga.
Lägg på tallrikarna kakor, lök, lax,, crème fraiche, romkorn och Västerbottenost. Garnera med citron och dill
Liknande recept
Råraka med rökt lax
5
25 min
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Omelett med rökt lax
15 min
1
Kickis pannkaksrulle med fyllning av rökt lax
4
Lavalax - ädelostöverbakad lax med rökt lax – LCHF
30 min
4
3
Paj med rökt lax och gorgonzola
3
50 min
6-8
Rökt lax i grill
5
6-8
7
Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad
5
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!