Rårakor med morot

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En morot i mixen gör rårakorna lite nyttigare.

Ingredienser

  • 1 bakpotatis (eller två-tre mindre mjöliga potatisar)
  • 1 morot
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen och moroten på grova sidan på rivjärnet. Salta och peppra och blanda ordentligt.
    2. Lättast är det att steka rårakorna i en telflonpanna. Smält lite smör i pannan (för frasigheten och smakens skull)
    3. Lägg i ungefär en matsked rivmassa i pannan och platta till med stekspaden så att stärkelsen fördelar sig och rårakan blir förhållandevis tunn. När den börjat stelna lite så vänd den försiktigt. Stek tills den är gyllene på båda sidor. När man fått in snitsen kan man steka flera samtidigt.
    4. Servera dem varma med något salt kött som stekt fläsk eller kassler och någon grönsak som t.e.x ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben