Råriven kålrotssallad med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Väldigt fräsch och lättlagad. Råkostsallad med lite tuffare ingredienser.

Ingredienser

  • 300 g kålrot, så små exemplar som möjligt
  • 3 cm riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ -1 tsk spiskummin
  • 2 msk citron- eller limesaft
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala kålroten med kniv och riv innanmätet grovt. Skala och riv även ingefära och vitlök, blanda med salt, peppar, spiskummin och citron- eller limesaft.
    2. Rör ner sesamolja och sedan olivolja under omrörning. Hacka bladpersiljan och blanda ner. Servera till husmanskost, till exempel blodpudding.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben