Råsallad med äpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Fick vi göra på en kurs i vegetarisk matlagning på 80-talet. Fortfarande min favorit på hösten.

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 2 röda äpplen
  • ½ rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • ½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    Rör ihop vinäger, olja och vatten i en skål stor nog att rymma hela salladen. Smaksätt med salt och peppar. Rör i gräddfilen. Strimla vitkålen fint. Riv äpplena grovt. Finhacka rödlöken. Blanda grönsakerna och vänd ner dem i skålen. Låt stå minst 15 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben