Råstekt basilikapotatis

Serverar: 4 portioner

Servera den här potatisen till stekt fisk. Mycket gott!

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g ädelost
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skiva den tunt. Lägg potatisskivorna i en skål med kallt vatten och låt dra ca 10 minuter. Låt rinna av och lägg på hushållspapper.
    2. Skala och skiva löken. Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och fräs 2 minuter. Lägg i potatisen och stek tills den är gyllenbrun och mjuk, 15-20 minuter. Vänd ofta under tiden. Salta och peppra.
    3. Riv osten. Tillsätt den hackade basilikan och rör om. Strö den smulade ädelosten över potatisen och låt stå kvar på värmen utan att röra om tills osten smält. Strö över svartpeppar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben