Råstekt dragonpotatis med entrecotê

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att laga och smakar underbart

Ingredienser

  • 2-3 potatisar per portion
  • 1 msk matfett per omgång som skall stekas
  • 1 skiva entrecotê per portion eller mer
  • 1 krm (c:a) dragon, färsk eller torkad/per omgång stekning
  • 1 msk (c:a) Ostkrydda t.ex. tree cheeses eller riv en bit lagrad smakrik ost
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk soya
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt Värm en stekpanna och lägg i matfett. Sänk temperaturen till medelvärme. Lägg i lite dragon och ostkrydda eller ost. Salta och peppra potatisskivorna. Stek dem gyllenbruna.
    2. Smaka av när de är nästan färdiga och smaksätt med mera salt, peppar, dragon och/eller ost. Salta och peppra entrecotên och stek dem till en personlig konsistens. (Blodig, medium eller genomstekt).
    3. Häll i matlagningsgrädden, lite dragon och soya. Smaka av med ev. mer ost(krydda) eller andra ingående kryddor.
    4. Låt koka några minuter och servera med potatisen och ev. en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben