Ratatouille Nicoise

Serverar: 8-10 portioner

Jättegott som tillbehör till en köttbit.

Ingredienser

  • 450 g aubergine
  • 450 g zucchini
  • Olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora gula lökar, skivade
  • 450 g väldigt färska tomater eller 400 g hela tomater på burk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 0.5 tsk korianderfrön, malda
  • 1 msk färsk basilika eller oregano
  • Instruktioner

    1. Skär aubergine och zucchini i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp 2 cm olja i stekpanna och stek dem tills gyllene på båda sidor och låt rinna av på galler över ugnsplåt (eller för enkelhetens skull, på hushållspapper)
    2. Dela paprikan i kvartar, ta bort frön och stam och skär i ½ cm strimlor.
    3. Hetta upp 2 msk olja i en ”casserole” (järngryta) och tillsätt de skivade lökarna och krossade och hackade vitlöken. Sautera tills de börjar mjukna men ej tagit färg. Bästa sättet att göra detta är at ha låg värme på spisen.
    4. När de börjat att mjukna tillsätt paprikan, på med lock och småkoka i 10-12 min. Skala tomaterna (gör kryss i skinnet, lägg ner i kokande vatten ca 10 sek och ta sen bort skinnet) och skiva dessa.
    5. Tillsätt till paprikan och löken och salta och peppra, Småkoka utan att täcka över pannan tills grönsakerna är klara ca 6-8 min. Sen tillför aubergine, zucchini med de krossade korianderfröna. Vänd försiktigt ner och tillsätt sedan oregano eller basilika. Kan serveras endera varm eller kall.
    6. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben