Ravigotesmör (med smak av bearnaise)

Serverar: 4 portioner

Smöret passar till stekt och grillat kött och fisk.

Ingredienser

  • 75-100 g smör
  • ½-1 msk riven eller finhackad lök
  • ½-1 tsk senap, helst fransk
  • 1-2 tsk vinäger
  • 1-2 msk hackad persilja
  • 1 tsk stött dragon
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Smöret bör vara rumstempererat. Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Låt kryddsmöret stå kallt en stund innan det serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    zonale 18 mars 2009

    Har förberett detta goda kryddsmör idag och det ska få stå och gotta till sig ett par dagar!

    tjenahejfia 25 augusti 2011

    Ravigotesmör serverar jag alltid till nyfångad abborre. Abborren snabbgravar jag först i socker, salt och vitpeppar, sedan steker jag den snabbt i smör. Till det serverar jag små, kokta rödbetor och färskpotatis. Ofta kokar jag potatisen lite kort, al dente, sedan kör jag den klar i ugnen med olja, grovt salt. Å så förstås en god grön sallad med gurka och melon eller päron. Får jag bara sik i näten så funkar det bra också! //Erika www.gillinge.eu

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben