Det smakrika viltköttet får sällskap av krämig kål och vinbär. Detta är verkligen en festrätt med väldigt goda smakkombinationer!
Renkalvfilé kan ersättas med hjort- eller älgfilé.
Ingredienser
8 bitar renkalvytterfilé, à 75 g
200 g ostronskivling
200 g shiitakesvamp
1 vitlöksklyfta
1 timjankvist
2 msk + 2 msk + 2 msk rapsolja
2 msk + 2 msk smör
1 tsk + 1 tsk + 2 krm salt
2 krm + 2 krm nymald vitpeppar
200 g smör
200 g rödkål
1 tsk socker
2 tsk sherryvinäger
Rödkålskräm
500 g rödkål
200 g smör
1 dl rödvinsvinäger
½ dl honung
2 kanelstänger
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
Sås
2½ dl vatten
2 msk konc. viltfond
1 dl svarta vinbär
½ dl svartvinbärsgelé
50 g smör
2 msk konjak
2 msk sherryvinäger
1 tsk Maizena majsstärkelse
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Garnering
Körvel
Broccoliskott
Flingsalt