Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ingredienser

  • 500 g reninnanlår i tärningar
  • 2 morötter (ca 150 g)
  • 2 palsternackor (ca 250 g)
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 tsk strösocker
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk messmör
  • 2 dl rödvinssås (sök recept "Rödvinssås")
  • Rårörda lingon och bladpersilja till servering
  • Rapsolja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Blanda med 2 msk rapsolja, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i långpanna i ugnen ca 35 minuter.
    2. Koka ihop crème fraiche, vatten och hönsbuljongtärning. Vispa ner messmör.
    3. Bryn renköttet hastigt runtom i en stekpanna i 1 msk smör. Häll över rödvinssåsen när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, rårörda lingon och lite strimlad persilja.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben