Renskavswok med spenat och sesam

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Koreansk mat, med influenser från både Kina och Japan, är enkel och värmande. De viktigaste smaksättarna är soja, ingefära, vitlök och rostade sesamfrön, vilka oftast blandas ner i grytor tillsammans med grönsaker och kött. Här har jag använt renskav som huvudingrediens, för att sammanföra det bästa från Korea och Skandinavium

Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 1 thaichili, hackad och urkärnad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 3 msk olja
  • 2 tsk farinsocker
  • 3 salladslökar, fint strimlade
  • 500 g färsk spenat
  • Instruktioner

    1. ( Det går utmärkt att använda kött av hjort eller rådjur istället för renskav. Ett alternativ till viltkött är fläskkarré.)
    2. Blanda köttet med vitlök, ingefära, soja, chili och sesamolja och marinera 1 timma.
    3. Torrosta sesamfröna i en stekpanna tills fröna blir gyllenbruna. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
    4. Sätt på en stekpanna eller en wok på mycket stark värme. Stek köttet hastigt i oljan. Rör om hela tiden tills köttet är gyllenbrunt. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
    5. Tillsätt socker, salladslök och spenat till pannan och rör om försiktigt. Låt koka under lock, ca 2 minuter.
    6. Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda väl. Strö över de rostade sesamfröna. Serveras rykande varmt.
    7. Serveringstips: Servera gärna glas- eller äggnudlar till woken. Det är också gott med några grönsaker till.
    8. Smaklig Måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben