Renstekscheesecake med löjrom

Serverar: 8 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 100 g smör
  • 400 g cream cheese
  • 200 g rökt renstek
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 200 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare.
    2. Smält smöret och häll i. Kör tills det blir finfördelat. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar botten.
    3. Rör cream cheesen smidig. Strimla rensteken och rör i tillsammans med pepparroten. Smaka av med salt.
    4. Lägg fyllningen i formen och låt den stå i kylen 4 timmar.
    5. Fördela rommen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MonicaMattias 3 januari 2014

    Denna cheesecake är sååå vansinnigt god! Och lätt att göra. Vi gjorde den som förrätt till nyårsmiddagen och alla vuxna i sällskapet rensade sina tallrikar. Barnen (ålder 3-5 år) var inte lika imponerande men det är ju lite speciella smaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben