Revben med rökiga bönor

Serverar: 4 portioner

En lite cowboyinspirerad variant.

Ingredienser

  • Ca 1 kg tjocka revben (delade i mindre bitar)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar (skalade och delade i mindre bitar)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 dl öl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk liquid smoke
  • Vatten (så det täcker köttet)
  • 1 burk vita bönor, 420 g
  • 2 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Bryn revbenen och löken och lägg över i en gryta och tillsätt öl, vatten, vitlök, kryddor och buljongtärning och krydda. Låt puttra i ca 40 minuter och tillsätt sedan potatisen och låt puttra i ytterligare 15 minuter eller tills den är klar.
    2. Tillsätt sedan bönorna och dillen och låt gå en liten stund så de blir varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben