Revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Goda, goda revbensspjäll till ditt och mitt julbord eller som helt suverän varmrätt med underbar sås till.

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 msk honung
  • 1 krm senapspulver
  • Instruktioner

    1. Knäck benen och putsa köttet.
    2. Blanda ihop alla ingredienser. Gnid in köttet med marinaden och låt det ligga och dra i en plastpåse i ca 2-4 timmar. Ju längre desto mer smakar revbensspjällen. Vänd på påsen lite då och då.
    3. Värm ugnen till 175 grader.
    4. Lägg köttet på galler över en långpanna. Låt revbenen stekas i ugnen i 1-1 ½ timme tills köttet lossar från benet.
    5. Eller kan du prova på att steka spjällen i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i ca 15 min om den är gammal och använd tidigare. Lägg i spjällen och häll i ca 2 dl vatten + en köttbuljongtärning. Locket på och ställ in grytan längst ned på ugnsgallret i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Nu ska revbenen stekas i ugnen i ca 1-2 timmar tills köttet lossnar från benet. Vill du servera revbenen som varmrätt tar du vara på skyn i grytan som blir en helt underbar sås med lite redning. Servera med kokt potatis som du kan mosa i den underbara såsen och fräscha grönsaker gör detta till en höjdarmiddag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben